Νυδρί

Το Νυδρί βρίσκεται ανατολικά της Λευκάδας και είναι το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά θέρετρο του νησιού. Για το λόγο αυτό σήμερα είναι ο προορισμός των περισσοτέρων τουριστών που επισκέπτονται την Λευκάδα. Διαθέτει σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και μπαρ. Δίνει την δυνατότητα στους παραθεριστές να κάνουν θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις. 

Ξεχωριστή ομορφιά για την περιοχή αποτελεί το νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται μπροστά στο Νυδρί μέσα στο κόλπο.  Τα "Πριγκιπονήσια" (Σπάρτη και Σκορπιός του θρυλικού Ωνάση, Μαδουρή του ποιητή Βαλαωρίτη, Σκορπίδι, Χελώνι), το Μεγανήσι καθώς και η χερσόνησος της Αγίας Κυριακής στα δεξιά του κόλπου αποτελούν τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Αξίζει να τα επισκεφτείτε. Καθημερινά μικρά ή μεγαλύτερα καράβια οργανώνουν εκδρομές στα νησιά αυτά όπως και σε πιο μακρινούς προορισμούς (Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι). 

Επίσης, σημαντικό φυσικό αξιοθέατο του νησιού είναι οι καταρράκτες του ποταμού Δημοσάρι, 3 χμ από την θάλασσα και προς την ενδοχώρα του Νυδριού (2,5 χμ από τα καταλύματά μας). Η πυκνή βλάστηση, τα μεγάλα πλατάνια, τα θεόρατα βράχια και τα ορμητικά νερά του καταρράκτη συνθέτουν ένα εντυπωσιακό μνημείο φυσικής ομορφιάς . Στην γαλαζοπράσινη λίμνη που σχηματίζεται μπροστά του μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας και να απολαύσετε την ηρεμία και την γαλήνη του τοπίου.